הסושי החל את החדירה הראשונה לדמנו בסוף שנות התשעים של המאה שעברה ומאז, הוא לא מפסיק לחלחל ולהתרבות, גם בחיבה הגדולה אליו, וגם בגודל הנרחב של נתח שוק האוכל המקומי בו הוא חלק בלתי נפרד ממנו כיום.
הסושי החל את דרכו כצורה לשימור דגים של הדייגים המקומיים ביפן. מקור השם הוא "אורז מתובל בחומץ" עם חלוף הזמן, כאשר השתכללו הצורות לשימור דגים ובשר נמצא כי האורז שנעשה ערב לחך ומשתלב מצויין עם האצה והדג.מכאן ואילך הכול הסטוריה.
הכול הולך בסושי, בעיקר דגים, ירקות ופירות
את רזי הכנת הסושי ניתן היום ללמוד בסדנאות סושי, או הדרכה על אוכל אסייתי או אפילו במופע שף אסייתי נלמד איך לבשל נכון את האורז ולמה. נלמד לגלגל את הרול ולהכניס בתוכו כל מה שנרצה ביחס שנרצה.
ישנם סוגים רבים של סושי. הסושי הפשוט נקרא מאקי, אורז עטוף באצה עם דג ו/או ירקות מגולגלים בתוכו. פוטומאקי הוא המאקי העבה יותר.
הניגירי הוא סושי למי שלא אוהב את טעם האצה. זוהי כמות קטנה של האורז עטופה בדג.
סושי טמאקי הוא סוג נוסף המגולגל בצורת רול ובו מודגש טעם האצה.
היופי והאסתטיקה בסושי מושכת את כולנו לרצות ולגלגל. תמיד מנת סושי בקייטרינג אסייתי תקפיץ את כל הקהל אליה קודם כל לבחינת האיכות, בעיקר את הנשים בחבורה שלהן החיבה אל הסושי גדולה.
לא מעטים הם חבורות האנשים המגלגלים יחד בסדנאות סושי ואח"כ ממשיכים לבדם במטבח הפרטי שלהם.